Я сегодня вечером никак не могла зайти на форум. Что-то глючило. А вопросы у меня уже есть, ответить побытрому не получится. Поэтому зайду завтра и отвечу. А сейчас хочу выполнить свое давнишнее обещание. Я обещала выложить стать о Артеме на украинском языке. Я выкладываю не всю статью, а только отзывы его учителей. Кто сможет - прочтет, а тем кто не сможет я позже переведу. Вот часть этой статьи.
За перебігом конкурсу стежили родичі та друзі Артема. Знаменитістю він також став і у школі.
– Я була чи не найактивнішою уболівальницею „Фабрики” і навіть створювала невеличкий інформаційний бюлетень за результатами голосування, – розповідає вчитель французької мови черкаської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 18 Надія Гончарова.
За словами вчителя, Артем перейшов до школи № 18, коли був у 8-му класі. Він відразу знайшов спільну мову з однокласниками, не зважаючи на сформований колектив.
„Справжній лицар”
– Навіть у такому юному віці він вражав усіх своєю інтелігентністю, – говорить Надія Гончарова. – Ну справжнісінький тобі лицар! Мені подобалася в Артемові те, що він завжди мав власну думку і міг її довести. Причому, це була не дитяча впертість, а обґрунтовані роздуми. Навчався він добре, проте, як і всі діти, віддавав перевагу тим предметам, які подобалися.
Читати Артем навчився у 4 роки. Його першою книжкою була Біблія для дітей. Любив читати міфи. До 8 класу навчався на відмінно. Багато уваги хлопчик приділяв спорту. Серед його захоплень були фехтування, волейбол, плавання, футбол, великий теніс. У 14 років він у парі з Анною Вороною зайняв 3-тє місце в обласному чемпіонаті з бальних танців.
За словами вчителя англійської мови Тетяни Коломієць, Артем не міг триматися в рамках середньостатистичної дитини.
– Я не знала, що Артем уміє співати, – каже вона. – Проте відчувала, що згодом він себе проявить – винайде якусь нову комп’ютерну програму чи створить власну фірму. Річ у тім, що його характер зітканий із кутів, і всі вони гострі.
Учителі та учні запам’ятали Артема як ведучого, тому в образі артиста впізнали не відразу.
– Чую, що оголошують виступ Артема Іванова. Наш чи не наш? Що він робить у Москві? – дивується директор школи Василь Грищенко. – А зранку в школі переполох – наш Артем на „Фабриці”! Я й сам часто голосував за нього в Інтернеті. Найбільше сподобався його виступ з гуртом „ВІА Гра” – Артем у оточенні красунь, які намагалися його переспівати.
Звісно, успіхам Артема у школі радіють. Учителі кажуть, що це гарний приклад для учнів. Діти бачать, що при бажанні можна багато чого досягти. А ще горді з того, що їхній земляк має успіх.
– Результати праці лікаря можна побачити вже через кілька годин, а вчителя – через багато років, – говорить Тетяна Коломієць. – Тому ми із задоволенням слідкуємо за досягненнями Артема.